Kebab

 
 Bildkälla: http://kryddburken.se/
 
 
  • 800 gr blandfärs
  • 2 msk potatismjöl
  • kebabkrydda
Gör så här
  1. Blanda färsen med kebabkrydda eller vad du gillar och 2 msk potatismjöl
  2. Forma smeten till en rulle ca 8cm diameter
  3. Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle
  4. Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft o fett kan rinna ut
  5. Lägg rullen på en ugnsplåt
  6. Stek i 3 timmar i 100 grader
  7. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme
  8. Ställ kallt i kylen
  9. Skär remsor med en osthyvel om det går eller skiva tunnt,
  10. Stek på på kebaben i stekpanna och krydda upp med mer kebabkrydda.
  11. Servera med önskade tillbehör och såsen här nedan, massa grönsaker.
 
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • 3 msk chilisås
  • ½ tsk sambal olek
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar och vitpeppar
  • ev. ½ tsk kebabkrydda (Santa Maria)

Gör så här

  1. Blanda gräddfil och majonäs, vänd sedan ner chilisås och sambal olek.
  2. Pressa en vitlöksklyfta och rör ner.
  3. Krydda med italiensk salladskrydda samt lite svart- och vitpeppar.
  4. Låt stå kallt innan servering.
Njut! /Mi
kebab