DIY: Müsli

Vad som finns i en müsli kan såklart variera, beroende på vilka fröer, nötter och gryn man har hemma. Men tänk mängderna vätska vs. torrvaror. 

 
 

Hälsomüsli (efter rådfrågning av min personliga tränare och vän Sara)
2 1/2 dl dinkelflingor 
2 1/2 dl havregryn (fiber eller ej)
1 1/2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl hackade valfria nötter  (jag tog paranötter/hasselnötter/valnötter/cashewnötter)
2 dl torkade bär (jag tog och klippte torkade aprikoser i små bitar+gojibär )
2 1/2 dl vatten
2 msk honung
2 msk rapsolja


  • Blanda vatten med olja och honung
  • Blanda de övriga ingredienserna, allt utom den torkade frukten/bären.
    Häll i honungsvattnet och blanda runt.
  • Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Müslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns.
  • Ta sedan ut och låt svalna. När muslin svalnas kan du ta i bärnen/frukten
  • Njut tillsammans med naturell lätt yoghurt och bär!

    /Mi