Saffransbiskvier

Förra året vid den här tiden gjorde jag och Karolin dessa små godingar - saffransbiskvier. Vi har inte hunnit göra dessa i år igen men det ska nog hinnas. Annars kanske du hinner?
 
 
Botten

250 gram mandelmassa
0,5 dl strösocker
1 st äggvita

 

Saffranssmörkräm
200 gram smör
2,5 dl florsocker
1 paket saffran, (1 g)
1 st äggula

 

Garnering
250 gram vit blockchoklad
Eventuellt lite strössel

 

 

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.


2. Riv mandelmassan. Blanda med strösocker och rör ner äggvitan. Arbeta
ihop till en slät massa.


3. Klicka ut smeten på plåten till runda bottnar med cirka en femkronas
storlek. (Ta gärna hjälp av en sprits) 
Gör dem inte för stora, eftersom de kommer att flyta ut något i ugnen.
Grädda i ungefär 10 minuter.


4. När kakorna är färdiggräddade, lossa dem genast från plåten och låt kallna på galler.


5. Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet.


6. Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred
på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå i kylskåp i minst en timme.


7. Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad och doppa
biskvierna. Vill du ha strössel på så är det fint. Låt svalna och förvara kakorna i kylskåp.

 
Saffransbiskvier - biskvier