Oxrullader = kärlek

Oxrullader, ett måste varje höst. Det är kärlek.

Oxrullader med Hasselbackspotatis

600 g lövbiff
1 gul lök
2-5 msk dijonsenap (beroende på hur mycket du gillar - jag gillar massor)
1 dl hackad persilja
2 dl hackade saltgurkor
2 morötter i stavar

2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kalvfond

3 dl  vispgrädde
smör till stekning
salt och nymalen peppar

 

Till servering rekommenderar jag

 

Gör så här

  • Finhacka löken, saltgurkan, persilja och gör små stavar av morötterna. 

  • På varje köttskiva brer du ut du senap, gurka, persilja och 1-2 morotsstavar. Salta och peppra. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare så de håller ihop. Vänd rulladerna i mjöl och bryn dem i smör.

  • Lägg dem i en tjockbottnad gryta. Tillsätt vatten och kalvfond och låt rulladerna puttra långsamt i 1 h eller tills köttet känns mört. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Häll grädden i skyn och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Ha en skön dag med far!
/Mi
Oxrullader