Morot- och äppelmarmelad

Busenkelt och snabbt går det att göra sin egen marmelad. Själv gjorde jag med det jag hade hemma, men detta går såklart att göra med vilka frukter och bär som helst eller varför inte med rödlök.
 
 Min burk köpte jag på Netto för 7 kronor.
 
Morot- och äppelmarmelad
En burk marmelad
 
 
  • 300 g morötter
  • 2 äppel
  • 1 citron
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 kg syltsocker
  • Lite malen kanel (efter smak)
  1. Skölj och skala äppel och morötterna. Riv dem fint på rivjärn. Skölj citronen och riv av skalet. Undvik att få med det vita. Dela citronen och pressa ur saften.
  2. Blanda morötter, äppel, citronskal, citronsaft, kanel och vatten i en kastrull. Koka ca 10 min eller tills morötterna är mjuka.
  3. Tillsätt syltsockret och koka ca 5 min. Skumma av.
  4. Häll upp marmeladen i en varm burk. Sätt på locket när marmeladen svalnat.
 
Lycka till! /Mi
marmelad - morotsmarmelad - äppelmarmelad