Kebab

Bildkälla: http://kryddburken.se/
Kebab (Kryddburkens recept)
- 800 gr blandfärs
- 2 msk potatismjöl
- kebabkrydda
Gör så här
- Blanda färsen med kebabkrydda eller vad du gillar och 2 msk potatismjöl
- Forma smeten till en rulle ca 8cm diameter
- Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle
- Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft o fett kan rinna ut
- Lägg rullen på en ugnsplåt
- Stek i 3 timmar i 100 grader
- Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme
- Ställ kallt i kylen
- Skär remsor med en osthyvel om det går eller skiva tunnt,
- Stek på på kebaben i stekpanna och krydda upp med mer kebabkrydda.
- Servera med önskade tillbehör och såsen här nedan, massa grönsaker.
Kebabsås (Matskafferiets recept)
- 3 dl gräddfil
- 2 msk majonäs
- 3 msk chilisås
- ½ tsk sambal olek
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 1 vitlöksklyfta
- Svartpeppar och vitpeppar
- ev. ½ tsk kebabkrydda (Santa Maria)
Gör så här
- Blanda gräddfil och majonäs, vänd sedan ner chilisås och sambal olek.
- Pressa en vitlöksklyfta och rör ner.
- Krydda med italiensk salladskrydda samt lite svart- och vitpeppar.
- Låt stå kallt innan servering.
Njut! /Mi