Schnitzel, bitte!
Schnitzel har nog aldrig varit en favorit för mig. Kanske har en dålig upplevelse som jag kopplar med skolmaten. Jag minns inte, men jag har alltid tänkt torrt. Tills för ett tag sedan då jag hittade till en av Malmös fina köttbutiker. Där finns så fina schnitzels kan jag lova. Så nu har det blivit lite av en höjdare istället.
Så här gör jag:
- Banka köttet tunt och vispa upp ägget. Häll upp mjöl i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
- Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett - gärna smör och olja blandat.
"Ofta serveras schnitzel med pommes alternativt kokt eller stekt potatis. Men enligt österrikisk sed serveras wienerschnitzel alltid med en typ av varm potatissallad gjord på skivad kokt potatis, vinäger, olivolja, salt och peppar." Källa: Wikipedia
Men vad ska man ha för sås till? Jag tycker inte att det räcker med en klyfta citron och kapris har jag inte lärt mig att älska än. Därför blir inte kaprissås något alternativ. Just nu laborerar jag med olika gräddiga såser som champinjonsås och annan gräddsås.



