Mannerströms kyckling

Du har väl inte missat Guldfågelns samarbete med Leif Mannerström. Ja, det har ju pågått ett tag men jag har inte blivit färdig att testa förrän igår. Jag gjorde en variant av Mannerströms Italienska Kycklingbröst. Men jag tog bort några delar då det blir så himla dyrt att handla alla ingredienser.
 

Så här gjorde jag


Ingredienser
8 skivor marinerad tvådelad kycklingfilé (ca 750g)
Färsk basilika (hel & hackad)
1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
Salt & Peppar
Olivolja
Parmesan
Guldfågelns kycklingfond (finns med i förpackningen för marinerad tvådelad kycklingfilé - Guldfågeln)


Tillagning
Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.
Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, vitt vin och krossade tomater. Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.
Servera med färsk pasta. Och ös på parmesan.

Fräscht och skitgott!

pasta
Mårtenssons kök

Vilka goda smaker, italiensk mat är verkligen en av våra absoluta favoriter!

Svar: Fräscht och gott!
Krispigt och knaprigt