Tonfiskpaj

Eller Söndagspaj som jag kallade den igår när jag la upp den på vår Instagram.
Detta receptet fick jag av min mor som har fått det av vår vän Ann, som är jättebra på allt med mat.
 
Igår testade också min sambo sina fotokunskaper, därför bjuder han på en hel hög bilder till dig.
Jag avslutar med hemligheten - receptet.


 
Tonfiskpaj
 
Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
1 dl turkisk yoghurt
Lite majonäs
 
Fyllning:
2 burkar tonfisk i vatten (jag tog tre små)
3 dl turkisk yoghurt (naturell yoghurt)
0,5 hackad rödlök
En kruka dill - hackad
Lite hackad gräslök
Ett gäng salladsblad - gärna isbergssallad
En påse oskalade räkor (välj själv mängden)
Ev. 2 kokta ägg i klyftor (tyvärr glöde jag köpa)
 
 
Gör så här:
 
 
1. Starta ugnen på 200 grader. Banda därefter alla ingredienser till pajdegen i en bunke. Tryck sedan ut den färdiga degen i en pajform. 
 
 
2. Grädda pajskaet i ca 20 min. Låt därefter svalna.
 
 
3. Gör tonfiskröran. Blanda tonfisk med yoghurt, hackad rödlök, gräslök och dill. (Spara gärna lite kryddor och lök till garneringen.) Ställ röran i kylen.
 
 
4. Skala räkor - ska användas till att toppa pajen!
 
 
5. När pajskallet har svalnat så lägg i hackad sallad. Dra på den goda tonfiskröran. Och garnera lite snyggt med de sparade örterna och räkor. Glöm för allt i världen inte att dra på stenbitsrom och ägg om du vill ha det :)
 
Serveras alltså kall med goda vänner :)
 
 
 
 
Tonfiskpaj
Robert Karlsson

Grymt god paj Mi. Jag kände mig skeptisk till att den serveras kall men när vi gjorde den i kväll överträffade den alla förväntningar. Av praktiska skäl bytte vi ut dillen mot persilja men det blev som sagt väldigt gott!! Keep up the good work.

Svar: Åh vad glad jag blir! Men jag kan tänka mig att det smakade bra med persilja med. Vad roligt att ni testade :)
Krispigt och knaprigt

Mårtenssons kök

Vi är ju lite pajiga av oss och denna är ju perfekt nu på sommaren så receptet hamnade rakt ner i sparamappen!
Tackar för tipset.

Svar: Åh vi är också pajiga :) Vad roligt att höra, hoppas den smakar.
Krispigt och knaprigt