Rårörd jordgubbssylt

Alla har sina tradiotioner. Vi har vår. Att alltid göra jordgubbssylt - rårörd. Världens enklaste och godaste lilla grej. Ett måste under jordgubbssäsongen. Vi gjorde på 5 liter jordbubbar för någon dag sedan. Testa gärna!
 
 
 
 
 
 
Rårörd jordgubbssylt
1 liter jordgubbar
ca 2 msk socker - men självklart kan du ta mer eller mindre mängd socker.
 

Gör så här:
Mosa bären tillsammans med socker med en potatisstöt eller t ex i matberedare. De kan också malas i köttkvarn. Rör sedan ihop med sockret efter malningen. Fyll moset i fryspåsar eller plastburkar och frys in.

Lagringstid: 6-12 månader

Sylta - jordgubbssylt - rårörd
△ ida.

så gott! c:

Svar: Mycket gott till nygräddade våfflor :)
Krispigt och knaprigt