Pavlova bitch

Ja, en sleden Pavlova blev det dagen till ära. Nu lät det som att vi gjort detta tusen gånger. Så är icke fallet, första gången. Vi kan kalla det Pavlovaoskulden om du insisterar. 
 
Vi är ju inga mästerkockar som ni redan vet men vi beundrar dessa varje onsdag kl 20:00 på 4an. Förra säsongen vann den snygga och mycket begåvade Sigrid Bárány. Hennes Pavlova skapade vi idag.

Här följer en ny bildbomb och här är receptet.

 
 
Garnering.

Äggvitevispet ska se ut precis så här. Svinhårt.
 
"Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten."
 
 
 
"Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil genom att skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott så att saften rinner ut och kärnorna stannar kvar."
 
Svinstian.
 
 

150 grader

"Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.

Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler."

 

Jaaaaaaa, man får äta av garneringen.

 

"Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukt. Servera din pavlova genast."

 

Nom, nom, nom. SJUKT NÖJDA!

pavlova