Majsbröd vänner
I mina majsbullar finns
50 g jäst (även om folk vill förespråka mindre mängd eller surdeg)
6 dl vatten (fingervarmt)
2 tsk salt
2 msk olivolja
9-11 dl mjöl (jag använde vetemjöl och grahamsmjöl)
1 burk majs (avrunnen)
En hög mjöl att doppa bullarna i
1. Lös jästen med vattnet i en bunke (jag valde köksassistenten).
2. Rör ner salt, olja och mjölet. Lite mjöl i taget.
3. Tillsätt majsen. Kanske behöver du sen dra i lite extra mjöl. Degen ska precis lossna från kanterna i bunken.
4. Jäs i 60 min.
5. Baka ut bullarna. Använd gärna lite mjöl när du bakar ut bullarna. Doppa bullarna i mjöl och lägg på en plåt.
6. Jäs bullarna 30 minuter till.
7. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader. Brukar ta 10-15 min.

Min lilla hjälpreda. Bästa kompisen i köket.

Så här såg min deg ut.

Här jäser degen för första gången.

Här ska deg bli bullar.

Låt bullsen jäsa upp och sen får de sig ett snitt. (Egentligen vill jag bara visa upp kniven jag fick av Jan Hedh)

Efter en stund i ugnen så ser de små mästerverken ut så här.
/Mi