Bananpannkaka - en bra start på dagen
Lördag morgon. Jag vaknar upp för att inse att jag har all tid i världen - för Jonas Coltings bananpannkakor. 

Om jag får välja vilket mål på dagen som är bäst, så är det banne mig frukost. Inte för att det alltid har den bästa menyn att bjuda på, men för att tiden finns. Lugnet finns. Alltså finns det ordentligt med tid att njuta. Och idag blir det alltså en rätt som blivit en tradition i mitt hushåll som ska avjnutas - Bananpannkakor.
I en sats om 6 små pannkakor finns:
1 banan
2 msk jordnötssmör*
5 ägg

Mosa bananen ihop med jordnötssmöret till en jämn smet, tillsätt äggen och vispa ihop. Stek med en liten klick smör. Om du vill undvika smör som fettkälla går det lika bra med kokosfett, som är ett av de bättre fetterna att steka i. Tål hög temperatur och är nyttigt.
Ovanpå bananpannkakan passar det mesta. Har testat med lingonsylt och äppelmos. Men idag festar jag till med med en klick kesella och tinade bär från frysen.
Låter det tveksamt med banan i din pannkaka?
Jo, det gjorde för mig i början också. Men bananen och jordnötssmöret kompletterar varandras smaker utmärkt och döljer äggsmaken så det inte bara smakar omelett. Dessutom är bananpannkakan ett bra alternativ för de som inte vill ha mjöl eller mjölk i sin mat.

Smaklig spis/ Karolin
*Använd jordnötssmör som är gjort på bara jordnötter och havssalt. Inte jordnötssmör med en massa socker i.