Matkasse och festival

Förra veckan var det Malmöfestivalen och då hade vi även bokat en matkasse från City gross, kanske inte världens bästa planering. Om ni undrar varför - jo, för att festivalen erbjuder så mycket mat jag vill testa och äta därför blev de inte så mycket mat där hemma. Men vi lagade några rätter - eller min sambo gjorde. Bland annat en kycklinggryta som jag tänkte visa upp här.
 
 
Kycklinggryta med franska smaker
 

Ingredienser

Ca 800 gram potatis
Ca 600 gram strimlad kycklinglårfilé
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk vitt matlagningsvin
1 dl crème fraiche
0,25 vitlök
1 tsk torkad dragon

 

Sallad:
0,5 huvud isbergssallad
0,5 röd paprika
0,5 purjolök
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2 krm flingsalt
1 krm svartpeppar

 

 

Så här gör du

  1. Tvätta av potatisen och koka den sen i lätt saltat vatten.
  2. Bryn kycklingen i olja ca 4 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll på matlagningsvin, crème fraiche pressad vitlök och dragon. Låt grytan puttra i ca 10-15 minuter.
  4. Medan grytan puttrar gör du salladen. Strimla salladen, paprikan och purjolöken och lägg allt i en skål. Häll på olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. Låt stå tills det är dags att äta.
  5. Servera.