Oxrullader = kärlek
Oxrullader, ett måste varje höst. Det är kärlek.
Oxrullader med Hasselbackspotatis
600 g lövbiff
1 gul lök
2-5 msk dijonsenap (beroende på hur mycket du gillar - jag gillar massor)
1 dl hackad persilja
2 dl hackade saltgurkor
2 morötter i stavar
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
smör till stekning
salt och nymalen peppar
Till servering rekommenderar jag
- rårörda lingon eller röda vinbärsgelé
- hasselbackspotatis
Gör så här
- Finhacka löken, saltgurkan, persilja och gör små stavar av morötterna.
- På varje köttskiva brer du ut du senap, gurka, persilja och 1-2 morotsstavar. Salta och peppra. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare så de håller ihop. Vänd rulladerna i mjöl och bryn dem i smör.
- Lägg dem i en tjockbottnad gryta. Tillsätt vatten och kalvfond och låt rulladerna puttra långsamt i 1 h eller tills köttet känns mört. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Häll grädden i skyn och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ha en skön dag med far!
/Mi