Thaisoppa med krisp

Måndagsmiddag - thaiinspirerad fisksoppa 
 
 
 
Thaisoppa
  • 300 gram vit fisk (mitt val föll på torskrygg)
  • 6 champinjoner
  • 1 röd chili
  • 5 cm ingefära
  • En klick kokosfett
  • 500 g kokosmjölk, jag tog denna 
  • Ett halvt blomkålshuvud
  • Salt
 
 
Gör så här
  1. Tina torsken om du inte redan köpt färsk. Skiva i 1 cm tjocka skivor. Lägg ut på ett fat och salta rikligt  på båda sidorna.
  2. Skiva champinjoner/ hacka ingefära och chili / bryt blomkålen i fina små buketter
  3. Lägg i kokosfettet i en gryta. Hetta upp. Fräs champinjoner, ingefära och chili. Häll i kokosmjölken och låt puttra en stund på låg värme. Kanske 5 min.
  4. Lägg i blomkålen och låt puttra ytterligare några få minuter. 
  5. Och slutligen i men fisken. Placera torsken i grytan försiktigt och låt koka upp precis innan det är klart. Sen tillagas den klar i den varma soppan/grytan. 
    Servera eller fortsätt här med krispet. 
PS. Jag lade i lite strimlad rödkål om man gillar den rosa, lite giftiga färgen. Jag tog bort det i receptet för jag vet inte om jag tyckte att det tillförde något faktiskt. Men gillar man - så är det inget som sabbar smaken på något vis.


Vill du så kan du göra lite krisp ovan på som vi gjorde men det är inget nödvändigt.

Krispet
  • 1 liten rotselleri
  • Rapsolja till friteringen
Skala och skär rotsellerin i mycket tunna strimlor.
Hetta upp oljan i en kastrull och fritera sellerin tills den har fått fin färg.
Det går snabbt på slutet så var vaksam. Lyft upp den och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg ovanpå soppan och servera.
 
 
Njut! /Mi
soppa - thaisoppa