Köttbullar i broccoli- och spenatröra

Då kära Moa som följer mig på Instagram velat ha ett recept på detta så ska jag nu försöka minnas åter.
 
 
Gör kötbullar enligt ditt favoritrecept eller mitt.
 
För alla har mer eller mindre smakat en köttbulle som var utöver det vanliga. Kanske var det farmors, mormors, mammas eller kanske pappas till och med. Mina favoriter har alltid varit farmors köttbullar, kalla på en smörgås. Givetvis blir jag också lycklig om farmors söta små köttbullar i en grön röra.

Det enda är att man måste få tag på riktigt fin fläskfärs. Så nu har jag börjat få till de små rackarna.

Mis köttbullar

  • 500 gr fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 stor riven/mixad gullök
  • 0,5 dl grädde
  • 1/4 dl skorpmjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk piffi allkrydda
  • vitpeppar
  • en aning socker
  • 3 kokta potatisar (kan uteslutas om du vill minska på kolhyderaterna)
  • 1 köttbuljongtärning
  • Smör
  1. Jag brukar köra hela smeten i matberedaren. Rullar till önskat stora köttbullar. STEK I SMÖR och lägg köttbullarna i en ugnsfast form efter hand som de blir klara.
  2. När köttbullarna är stekta så häll över 2 dl köttbuljong (1 smulad köttbuljongtärning + 2 dl vatten). Låt stå i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Tycker du dina köttbullar har för mycket färg så lägger du bara över aluminiumfolie. (Det blir en fantastisk skillnad på att ha köttbullarna i buljong i ugnen efteråt. Så mycket smak. Mums)
 
 
 Broccoli- och spenatröra
  • 250 g färsk broccoli
  • Bladspenat - mängd - en stor näve
  • En hackad vitlöksklyfta
  • Smör
  • Creme friache
 
Koka broccolin i saltat vatten. Fräs på spenaten och vitlöken i en stekpanna. När broccolin är klar, häll av vattnet. Lägg över den stekta spenatröran tillsammans med broccolin. Tillsätt en stor klick smör och en lite strörre klick creme friache. Mixa och smaka av med salt och peppar.
 
 
 
KLART! /Mi
 
 
 
Köttbullar