Torsk med ljummen äpple- och kålsallad
På Bondens egen marknad i lördags fick vi tag på lite fin torsk och syrliga äpple. Här är resultatet.

Torsk med ljummen äpple- och kålsallad
- 4 bitar torskrygg á ca 150 g
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 200 g vitkål
- 2 syrliga äpplen
- 70 g Smör
- En liten bit ädelost
- Saft från 1 pressad cirton
- 1 dl hackade nötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Gnid in fisken med salt/peppar och klicka på lite smör.. Baka fisken i mitten av ugnen ca 15 min.
Skär kål och äpple i stora bitar och fräs i lite av smöret 2–3 min. Dra åt sidan. Smula ädelost och pressa citron över äpple- och kålfräset. Strö över nötterna.
Servera torsken med äpple- och kålsallad.
Smaklig spis! /Mi