Torsk med ljummen äpple- och kålsallad

Bondens egen marknad i lördags fick vi tag på lite fin torsk och syrliga äpple. Här är resultatet.
 
 
Torsk med ljummen äpple- och kålsallad
  • 4 bitar torskrygg á ca 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g vitkål
  • 2 syrliga äpplen
  • 70 g Smör
  • En liten bit ädelost
  • Saft från 1 pressad cirton
  • 1 dl hackade nötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Gnid in fisken med salt/peppar och klicka på lite smör.. Baka fisken i mitten av ugnen ca 15 min.

Skär kål och äpple i stora bitar och fräs i lite av smöret 2–3 min. Dra åt sidan. Smula ädelost och pressa citron över äpple- och kålfräset. Strö över nötterna.

Servera torsken med äpple- och kålsallad.

 

Smaklig spis! /Mi

höst - kål - torsk - äpple