Lax- och spenatpaj

Lax- och spenatpaj
Pajdeg
- 125 g smör
- 2 dl mjöl
- 1-2 msk kallt vattten
Mixa ihop i en matberedare eller knåda samman i en bunke. Lägg i kylen u ca 20 min. Innan du trycker ut degen i en pajform och gräddar i ugnen på 200 grader i ca 10-12 min.
Fyllning
- 400 g laxfilé, skurna i kuber
- Ett gäng färsk bladspenat
- En vitlöksklyfta, hackad
- Lite olivolja
- Salt/peppar
Hetta upp oljan i en stekpanna. I med laxen och vitlöken lite snabbt. Sen kastar du i spenatbladen (mängd väljer du efter tycke och smak). Var inte orolig - spenatbladen krymper fort i värmen :)
Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 2 dl riven ost
Rör samman i en bunke.
- Lägg fyllningen i det färdiggräddade pajskalen. Häll på äggstanningen.
- Grädda i ugnen i ca 20 min i ca 175 grader. Det är svårt att säga någon tid men jag brukar ta sikte på en gyllene färg.
- Låt gärna svalna någon minut, toppa eventuellt med rostade pinjenötter och servera med guacamole.
Ha en fin dag!
/Maria
