Pumpasoppa med snabbröd

Plötsligt så händer det...vi bloggar. Kanske din fredagsmiddag.
 

Pumpasoppa

Portioner: 4

 

1 kg pumpa (t ex butternutsquash eller hokkaido)
1 äpplen
1 gul lök
1 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 msk olja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 msk färsk, hackad timjan
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

 
 
 

Gör så här

  • Skala och kärna ur pumpa och äpple. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i mindre bitar. Fräs detta och pumpabitarna i olja i en stor kastrull ca 10 minuter.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Häll på grädde och sake/vin. Tillsätt timjan. Låt koka upp.
  • Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar och servera gärna med en klick cremé fraiche
 
Med hemmabakat soppbröd
 
7 dl vetemjöl
1msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl naturell yoghurt
1 ägg
En stor klick smör
2 rivna vitlöksklyftor
Lite flingsalt/havssalt
 
  • Blanda mjöl, bakpulve, salt med vatten, yoghurt och ägg i en bunke.
  • Tryck sedan ut degen till 7 plattor på bakplåtspapper.
  • Pensla med smör och vitlök. Strö på flingsalt.
  • Grädda 6-8 minuter i 250 grader.
 
 
 
 
Servera allt tillsammans och gärna med lite gott torrt mousserande vin.
 
 
 
Vi ses snart! / Mi och Karolin
 
soppa