Laxpasta
Kanske blir det lite kallrökt lax över från påskbordet. Eller så vill du bara göra en enkel laxpasta ändå. Detta är en av min och sambons favoriter i vardagen. Snabbt ska det gå.

Till vår laxpasta (för 4 personer) behövs:
200-300 g kallrökt lax (eller vad du nu har för lax)
1 gul lök eller en purjulök
2 dl vitt vin (matlagningsvin funkar fint)
3 dl vispgrädde
Ett knippe dill alternativt lite frusen dill
Salt
Peppar
Lite smör
Valfri pasta
Gör på följande vis:
1. Hacka löken och fräs i en panna (gärna en panna med lite höga kanter) med lite smör. Slå på vinet och låt puttra i 5 min. Slå på grädden och låt puttra ytterligare 5 minuter till. Nu har du en bra grund.
2. Sätt på pasta vattnet. Koka pastan för 4 personer. (Jag använder oftast Barillas Penne)
3. Strilmla laxen och hacka dillen. Stäng av plattan på pastasåsen och lägg i lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda den avrunna pastan i såsen.
Servera! Gärna med parmesan och lite extra dill.

åh såg sjukt gott ut! haha