Laxpasta

Kanske blir det lite kallrökt lax över från påskbordet. Eller så vill du bara göra en enkel laxpasta ändå. Detta är en av min och sambons favoriter i vardagen. Snabbt ska det gå.
 
 
Till vår laxpasta (för 4 personer) behövs:
 
200-300 g kallrökt lax (eller vad du nu har för lax)
1 gul lök eller en purjulök
2 dl vitt vin (matlagningsvin funkar fint)
3 dl vispgrädde
Ett knippe dill alternativt lite frusen dill
Salt
Peppar
Lite smör
Valfri pasta
 
Gör på följande vis:
 
1. Hacka löken och fräs i en panna (gärna en panna med lite höga kanter) med lite smör. Slå på vinet och låt puttra i 5 min. Slå på grädden och låt puttra ytterligare 5 minuter till. Nu har du en bra grund.
 
2. Sätt på pasta vattnet. Koka pastan för 4 personer. (Jag använder oftast Barillas Penne)
 
3. Strilmla laxen och hacka dillen. Stäng av plattan på pastasåsen och lägg i lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
 
4. Blanda den avrunna pastan i såsen.
 
Servera! Gärna med parmesan och lite extra dill. 

 
dill - laxpasta - rester - vardagsfavoriter
olivia

åh såg sjukt gott ut! haha

Jessika Bjersander

guuud, ser verkligen helt himmelskt ut! trots att ja inte har någon aptit alls efter påskhelgen :)

Anonym

ÅH HERRGUD VAD GOTT! NU BLIR JAG HUNGRIG...

Ella

ÅH HERRGUD VAD GOTT! NU BLIR JAG HUNGRIG...

Det här med att skriva namnet innnan man trycker på "Skicka kommentar" alltså...

Svar: Kul att du hittat hit. Nu har vi också hittat till dig. Kärlek <3
Krispigt och knaprigt

Jonna

Ser supergott ut, något jag ska testa!

Emma

Laxpasta hör till mina favoriter. Jag brukar blanda i lite smörslungad spenat i såsen. Blir ännu godare så tycker jag.