Kalas

I helgen blev det kalas för en liten kille i min närhet. Det firade vi hemma hos honom och jag passade på att hjälpa hans mor med lite kalasmat.
 
Förrätt i form av Smørrebrød. Där det blev en liten macka med ägg/sill, en med salami/bire och sist men inte minst skinka/räkröra.
 
 
 
Vid alla glada tillställningar måste man såklart äta tårta. Och jag inspirerades lite av Karolins tårta fast jag gjorde en lite enklare variant.
 
Maräng- och kolatårta
 
 
 
Botten
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättika
3 dl Rice Krispies
 
Kolakräm
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
125 g smör
 
Ca 4 dl grädde till att täcka tårtan med
Toppa med valfria bär.
 
Gör så här
 
1. Botten: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor, socker samt ättika till en trögflytande smet. Tillsätt Rice Krispies. Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i 80 min i 125 grader.
 
2. Kolakräm: Gör när botten gräddas. 
Koka ihop socker, äggulor och grädde. Tillsätt sedan smöret och låt det smälta ner i den varma såsen. Kyl såsen.
 
3. När marängen har svalnat. Bred på kolakrämen. Vispa grädde och bred över. Avsluta med att dekorera tårtan - precis som du vill.
 
 
Älskar du också vår nya design? Tack Beatrice. 
 
Lycka till. Kram/Mi
Bak - Mat - Recept
Maräng- och kolatårta - födelsedagstårta
Shimmerdimmer - Mitt land är frusen musik

Du skulle ha sett hur mina ögon spärrades upp mer och mer när jag såg tårtan! Vill haa!

Svar: Den fick kommentarer som: bästa tårtan jag ätit. Så du borde verkligen prova. Kul att du hittat till oss :) Kram
Krispigt och knaprigt

Petra Nordqvist

Åh marängtårta som är så gott :D
nu blev jag sugen...

Svar: Det blir sällan fel! Testa gärna. Kram /Mi och Karo
Krispigt och knaprigt