Kalas
I helgen blev det kalas för en liten kille i min närhet. Det firade vi hemma hos honom och jag passade på att hjälpa hans mor med lite kalasmat.
Förrätt i form av Smørrebrød. Där det blev en liten macka med ägg/sill, en med salami/bire och sist men inte minst skinka/räkröra.

Vid alla glada tillställningar måste man såklart äta tårta. Och jag inspirerades lite av Karolins tårta fast jag gjorde en lite enklare variant.
Maräng- och kolatårta

Botten
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättika
3 dl Rice Krispies
Kolakräm
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
125 g smör
Ca 4 dl grädde till att täcka tårtan med
Toppa med valfria bär.
Gör så här
1. Botten: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor, socker samt ättika till en trögflytande smet. Tillsätt Rice Krispies. Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i 80 min i 125 grader.
2. Kolakräm: Gör när botten gräddas.
Koka ihop socker, äggulor och grädde. Tillsätt sedan smöret och låt det smälta ner i den varma såsen. Kyl såsen.
3. När marängen har svalnat. Bred på kolakrämen. Vispa grädde och bred över. Avsluta med att dekorera tårtan - precis som du vill.
Älskar du också vår nya design? Tack Beatrice.
Lycka till. Kram/Mi
Du skulle ha sett hur mina ögon spärrades upp mer och mer när jag såg tårtan! Vill haa!