Fetaost- och spenatpaj
Paj är kärlek för magen. Ta allt du älskar och släng ner det i ett pajskal och toppa med ost. Kan det blir bättre?
Skal
3 dl dinkelmjöl
125 gram smör
2 msk vatten
Fyllning
200 gram färsk babyspenat
200 gram färsk bladpersilja
1 purjolök
2 msk dijonsenap
1 msk honung
150 gram fetaost
1 liten burk svarta oliver
1-2 tomater
2 dl riven ost
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Sätt ungen på 200 grader. Blanda mjöl, smör och vatten till ett pajskal. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.


Skiva purjolöken och plocka bladen från persiljan. Stek i olja tillsammans med spenaten. Tillsätt honung och senap, och stek lite till. Vänd sedan ner smulad fetaost och oliver.





Häll ner röran i det förgräddade pajskalet. Toppa med tomatskivor och täck sedan allt med ost. Häll sedan över äggstanningen och sätt in pajen i ugnen. Där ska den stå i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.



Ser helt fantastiskt ut!
Blir så hungrig nu! :D