Fetaost- och spenatpaj

Paj är kärlek för magen. Ta allt du älskar och släng ner det i ett pajskal och toppa med ost. Kan det blir bättre?

 

Skal
3 dl dinkelmjöl
125 gram smör
2 msk vatten

Fyllning
200 gram färsk babyspenat
200 gram färsk bladpersilja
1 purjolök
2 msk dijonsenap
1 msk honung
150 gram fetaost
1 liten burk svarta oliver
1-2 tomater 
2 dl riven ost

Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
Salt
Svartpeppar

Sätt ungen på 200 grader. Blanda mjöl, smör och vatten till ett pajskal. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Att krama ihop degen när den är gjord på dinkelmjöl, är som att smeka sammet.
Konstverk.

Skiva purjolöken och plocka bladen från persiljan. Stek i olja tillsammans med spenaten. Tillsätt honung och senap, och stek lite till. Vänd sedan ner smulad fetaost och oliver.

Häll ner röran i det förgräddade pajskalet. Toppa med tomatskivor och täck sedan allt med ost. Häll sedan över äggstanningen och sätt in pajen i ugnen. Där ska den stå i den nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Pajen ska ha fått en fin färg innan du får ta ut den ut ugnen.
 
Njut! /Karo
Elin

Ser helt fantastiskt ut!
Blir så hungrig nu! :D

Svar: Mums!
Krispigt och knaprigt

Fanny Walhed

Åh, paj är ju så gott!

Svar: Verkligen god!
Krispigt och knaprigt

Vicky

åh.. nu vet jag vad jag ska äta imorgon till middag :)

Svar: Hoppas det smakar! :)
Krispigt och knaprigt

Camilla ♥ Gravid

Vilken underbar mat-blogg! Härligt inspirerande bilder :D
Och pajen ser magiskt god ut!! Blev ju hungrig av att se den! :)

Svar: Hoppas det smakar! Kram
Krispigt och knaprigt

Mårtenssons kök

Så gott så, fetan och spenaten är ju som klippta och skurna för varandra!

Svar: Eller hur! Hur gott som helst. /Karo
Krispigt och knaprigt

Elin - Photos by Arvegil

Åh den ser riktigt god ut, den får jag nog minsann se till att göra till helgen som avbrott från all påskmat!

Svar: Ja, det låter som en bra plan!
Krispigt och knaprigt