Chokladruta med kokostäcke

På flera bloggar har jag hittat ett smarrigt recept som jag testade i förra veckan.

Det här behöver du:

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g smält smör

Glasyr:

  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör
  • 200g kokos

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner det i äggsmeten, rör om.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör om till en fin smet.
  4. Grädda i en smord form ca 30x40cm i 200°C i 15 minuter.
  5. Koka upp alla ingredienser till kokosglasyren i en kastrull och sjud några minuter.
  6. Bred på glasyren över kakan och grädda i ytterligare 15 minuter tills den får en knäckig yta.
  7. Låt svalna ordentligt innan kakan skärs i rutor.

Enkel och snabb - smaka gärna!
/Mi