Pasta Puttanesca

I vår Puttanesca finns:
4 sharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
50 g sardeller
2 msk olivolja
2 burkar plommontomater
0,5 dl vitt vin
0,5 tsk socker
2 tsk basilika
1 burk kalamataoliver (290g)
Salt och peppar
Valfri pasta (vi använde Zetas Mezze Maniche)
Toppa med parmesanost (massor)
 
 
1. Koka upp pastavatten (med salt, men det fattar du ju)
2. hacka lök och sardeller.
3. Hetta upp olivoljan i en stor panna med hög kant.
4. Fräs lök och vitlök tillsammans med sardellerna i cirka 5 minuter på medelvärme.
5. Tillsätt tomaterna, vinet, sockret, basilikan, 0.5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt koka ca 10 minuter.
6. Nu är det dags för att koka pastan.
7. Vänd i oliverna i den färdiga tomatsåsen.
8. Vänd i den färdigkokta pastan i tomatsåsen.
9. Servera med massor av parmesan och persilja (vi hade ingen persilja, men du kanske har?)
 
 
Glöm inte att fylla på vätsekdepåerna under passet, som min gamla gympalärare brukade säga.
 
 
#foodporn
 
Pasta+rödvin=sant! När du dricker rödvin är det viktigt att hålla i glasets hals, inte fatta grepp om kupan. För doften av handen förstör smakupplevelsen. När du dricker vitt vin ska du inte heller hålla om glasets kupa, men då för att inte värma vinet eftersom vitt vin ska drickas kallt.
 
I Italien kastar de ut dig om du äter pastan med något annat redskap än gaffel. Och så fick det bli. Slutet gott, allting gott.
 
Trevlig kväll på er/ Karolin och Maria