Spenat- och köttfärspaj


Pajskal
125 gram smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten, kallt
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen med hjälp av en matberedare (du kan säkert göra det för hand med.
2. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen.
3. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 200 grader.
Fyllning
1 st rödlök
En klick smör
250-300 gram köttfärs
1/2 burk krossade tomater
1/2 dl grädde (kan uteslutas)
salt
svartpeppar
100 gram fetaost
Ca 200 g bladspenat
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven västerbottenost
1. Skala och hacka löken.
2.Lägg i smör i en stekpanna, sätt på medelvärme. När smöret är brynt– lägg i lök och färs. Bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig, häll dit de krossade tomaterna och grädden. Smaka av med salt och peppar.
3. I med spenaten i köttfärsen. Låt puttra lite. Fyll de förgräddade pajskalet med köttfärs och spenatbladningen. Bryt fetaosten i mindre bitar och lägg över köttfärslagret.
4. Vispa ihop ägg och mjölk – salta/peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera pajen tillsammans med god svensk gurka.
MUMS! /Mi
Oh, jag som älskar paj!
Sv: Ja. Min mamma har eget företag och var smyckedesigner plus att hon tillverkade smycken. Men tyvärr så blev hon sjuk kroppsligt så hon kunde inte längre tillverka smycken. Därför sadlade hon om för drygt ett år sedan, så nu gör hon reportage som hon säljer till tidningar, och en del är ju att just fota. Så ja, man kan säga att hon är fotograf :)