Hasselbackspotatis

Eller som jag sa:
- Kan vi inte äta sån hackebackpotatis.
Logisikt, för det är ju potatis med hack i. Men det korrekta namnet är såklart hasselbackspotatis.
 
Man får inte glömma bort klassikerna ibland och om man vill kan man ta hjälp av en tidning från april,1986.
 

 
 
 
 
Men nu till receptet på...
 
Hasselbackspotatis
(2 port)
 

4-6 jämnstora fasta potatisar

2 msk smör eller margarin

1 tsk havssalt

 

1. Sätt ugnen på 225°c.

 

2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom.
TIPS! Lägg potatisen i en träslev så skär du inte rakt igenom av misstag.

 

3. Lägg potatisen i en ugnsform. Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.

 

4. Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Ös på havssalt (här kan du också strö över ströbröd eller lite riven parmesan).

Baka därefter potatisen ytterligare 20 min tills potatisen är mjuk.


Servera till varfritt kött - ett förslag skulle kunna vara en enkel lövbiff.

 

Hasselbackspotatis