Grönsaksmix

Ett recept från Middagsfrid. Massa grönisar ner i maggen tillsammans med hummus och den mumsiga osten. Mycket hack men allt görs i en långpanna.
 

 
MIXTALLRIK MED MAJSKOLVAR

300 g potatis
300 g morötter, 3-4 st
100 g palsternacka
½ dl + 3½ msk olivolja
1 aubergine
1 röd paprika
1 grön paprika
1 krm cayennepeppar
2 färdigkokta majskolvar
2 pkt halloumi, 400 g
1 fp kikärtor
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
½ tsk spiskummin

 

1. Sätt ugnen på 225°.

 

2. Skölj och skär 300 g potatis i 1 cm breda klyftor. Skala och skär 300 g morötter (3-4 st) och 100 g palsternacka i 1 cm breda stavar. Lägg rotfrukterna på en djup ugnsplåt, ringla över 1½ msk olivolja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 10 min.

 

3. Skär 1 aubergine i 1 cm breda skivor på bredden. Skär 1 röd paprika och 1 grön paprika i 4 delar. Blanda 2 msk olivolja, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm cayennepeppar och grönsakerna i en bunke. Ta ut plåten från ugnen efter 10 min och lägg på grönsakerna. Stek högt upp i ugnen i ytterligare 10 min.

 

4. Halvera 2 färdigkokta majskolvar på bredden. Skär 2 pkt halloumi (400 g) i 1 cm tjocka skivor. Ta ut plåten efter 10 min och lägg majsen och halloumiskivorna på plåten. Sätt på grillfunktionen och stek högt upp i ugnen i 10 min.

 

5. Hummus: Skölj 1 fp kikärtor. Mixa ärtorna med 1 msk vitvinsvinäger, 1 vitlöksklyfta, ½ dl olivolja, 1½ krm salt, ½ tsk spiskummin och 1 krm svartpeppar i en mixerbunke med en stavmixer.

 

6. Servera de grillade grönsakerna och rotfrukterna med hummusen. Glöm inte smör och salt på majskolvarna :)

MIXTALLRIK MED MAJSKOLVAR