Biffsallad

Födelsedagsbarnet Stefan fick sig en biffsallad i tisdags.
 
 
 
Biffsallad för 2 hungriga
  • 300-400g ryggbiff
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 halv paprika
  • Ett gäng böngroddar
  • 150 g sockerärtor
  • 1/3 kruka koriander
  • 1/3 krukabasilika

 

Chilidressing
  • 0.5-1 chili
  • ca 0.5 dl färskpressad limesaft
  • 1 msk socker/sötning
  • 1 msk fisksås
 
 
  1. Skär alla grönsaker i tunna stavar och strimlor. Plocka örterna och placera på ett stort fat.
  2. Skiva biffen i tunna skivor, salta och peppra samt stek i stekpanna på hög värme.
  3. Gör dressingen hacka chilin fint och blanda med socker eller annan sötning, limejuice och fisksås. Blanda runt tills sockret har löst sig.
  4. Slå dressingen över salladen och strimla den stekta biffen i mindre strimlor. Blanda biffen med salladen och servera!
 
 
/Mi